"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

ארטישוק ממולא


מנה איטלקית טיפוסית. יש המון מתכונים עם ארטישוק-אבל עם כל הכבוד-המנה הזאת מדהימה את האורחים כל פעם מחדש. מנה טעימה שמרבית העבודה היא המילוי עצמו. המנה מתאימה לחודש החורף-אביב בו הארטישוק בשיא פריחתו והשימוש בירק הזה הוא פשוט נהדר. המנה היא תוספת נפלאה לכל ארוחת ערב ויכולה גם להוות ארוחת ערב קלה באמצע שבוע.

ממליצה על שני מתבלים טעימים לשים בצד-חמאה מומסת עם שום טרי ומיונז וחרדל דיז׳ון מעורבבים יחד ביחס של 1:1

המרכיבים:
  • 4 ארטישוקים בינוניים
  • 2-3 כוסות פירורי לחם בסגנון איטלקי
  • 2-3 כפות פרמזן (אופציונלי)
  • 1 כף פטרוזיליה יבשה
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1 כפית פלפל גרוס שחור
  • 1 כפחת מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • 12 כפות שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
  1. לשטוף את הארטישוקים היטב. תוך כדי שחרור של העלים מעט.
  2. לישר את תחתית הארטישוק באמצעות סכין.
  3. עם סכין או מספריים לחתוך את הקצוות של כל העלים.
  4. להניח בצד.
  5. בקערה גדולה יש לערבב את פירורי לחם, פרמזן מגורד, פטרוזיליה, מלח ושום כתוש.
  6. לערבב היטב. תוך כדי לשפוך לבפנים את השמן זית עד לקבלת עיסה אחידה.
  7. בכל אחד מעלי הארטישוק יש למלא מהתערובת. להתחיל מלמטה עד למעלה.
  8. להניח את הארטישוקים בתבנית אפייה ולמלא בתחתית כ2 סנטימטר מים
  9. לזלף שמן זית מעל. לעטוף עם נייר כסף מעל.
  10. לבשל על 190 מעלות כ60-80 דקות.
     
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר