"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול


מנה בהשראת רעות עזר המהממת בשילוב רפי כהן. שני ידיים נפלאות שעשו לי חשק למלא בצלים.

היופי במילוי בצלים הוא לחלוטין המשוואה הפשוטה-איך שתניחו אותו לבישול-ככה תגישו אותו. לכן מומלץ מאוד להניחו בכלי יפה אשר ישמש אותכם גם לאחר מכן להגשה. בשורות, במעגלים-תיצרו את הצורה היפה שלכם-חשוב בצפיפות כך שישארו שלמים ולא יפתחו- ומשם כבר תמצאו את הדרך שלכם.
המתכון שלי מלא ירוקים בפנים והרוטב מעליו משתלב נהדר.

המרכיבים:
  • 4 בצלים גדולים
  • 4 בצלים סגולים גדולים
למלית:
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • ½ כוס  נענע קצוצה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כוס צימוקי אוכמניות/ענבים שלמים
  • 2 כפות שמן זית
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 2-3 כפות שמן
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות תמהרינדי
  • 2 כפות מיץ עגבניות
  • ½ כוס מים
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. הכנת הבצל למילוי: חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אך רק עד לב הבצל.
  2. מרתיחים סיר עם מים מכניסים את הבצלים פנימה ומבשלים כ12 דקות עד לריכוך חלקי. מוציאים ומפרידים את הגלדים לקערה. (את הגלדים הקטנים נשמור לריפוד הסיר)
  3. הכנת המילוי: מערבבים את חומרי המלית בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. ממלאים את גלדי הבצל במלית. ניתן לסדר אותם בסיר רחב/בתבנית אפייה.
  5. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה. יוצקים מעל.
  6. מכניסים לתנור מכוסה על חום של 180 מעלות ל10 דקות. לאחר מכן להוריד כיסוי ולבשל  כעוד 10 דקות על מצב גריל או חום של 200 מעלות עד לקבל צבע יפה.
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר