"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

דג סיצילאני


על פי המסורת הקטולית בעבר לא היו אוכלים בשר בערב שבת. על פי כך המנה החגיגית הייתה תמיד על בסיס דגים או מנות פסטה צמחוניות מלאות בכל טוב. הטעמים חזקים מגיעים מחומרי הגלם המקומיים המשולבים במנה הזו. האנשובי הטרי, הצלפים, הזיתים המקומיים והעגבניות המיובשות שהוכנו כמעט בכל בית. מוגש כמנה שניה לאחר הפסטה.

רכיבים:
  • ½ קילו דג ים לבן
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 5 שיני שום קלופים
  • 10 עגבניות שרי צהובות חתוכות לחצי
  • 1 כוס זיתי קלמטה ללא גלעין
  • ½  כוס עגבניות מיובשות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות צלפים קצוצות דק
  • ¼ כוס אנשובי קצוץ
  • 1 ½  כוס ציר דגים או מים
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית פלפל  
אופן ההכנה:
  1. יוצקים למחבת 2 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל הסגול והשום הקצוץ ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי הצהובות, זיתי הקלמטה, עגבניות מיובשות, האנשובי והצלפים הקצוצים. מבשלים7 דקות.  
  4. יוצקים למחבת את היין הלבן ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הציר או המים ומבשלים עד לצמצום חצי כמות הנוזלים.
  6. מניחים את חתיכות פילה הדג במחבת. מנענעים בעדינות את המחבת כך שהדג יתכסה עם הנוזלים.
  7. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל.
  8. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  9. מכסים ומבשלים כ15 דקות.
     
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר