"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

חמין דג סיצאליני


דג כחמין? כן כן וכן! הטמפרטורה הנמוכה של התנור והירקות שדורשים זמן בישול ממושך-משתלבים נהדר עם הדג. לא-הוא לא מתייבש-להפך הוא נשאר עסיסי.
ממליצה לצאת מהקופסא.

תבשיל דג נהדר אשר יכול לשבת על פלטת שבת או תנור שחומם מראש ל100 מעלות כ6 שעות. נהד להגשה על מצע קוסקוס.  

מרכיבים:
  • דג ים גדול  
  • חצי כרובית מפורקת לפרחים בגודל כף יד
  • חציל פרוס לאורך בעובי 2 ס״מ
  • 1 שומר חתוך לרבעים
  • 7 עגבניות שרי שלמות
  • 4 לבבות ארטישוק (מארטישוק שלם או קופסאת שימורים)
  • 2 ארטישוקים שלמים  חצואיים לשניים (מסירים בכפית את השערות הצמודות אל לב הארטישוק)
  • 10 צלפים מצופים במלח
  • 5 עגבניות מיובשות
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל טחון טרי

אופן ההכנה:
  1. משמנים בשמן זית סיר רחב ומניחים את פרוסות החציל בתחתית הסיר.
  2. מתבלים את הדג משני צידיו עם מעט מלח ופלפל. מניחים את הדג מעל החציל.
  3. מסדרים את שאר הירקות מסביב לדג.
  4. יוצקים מעל הכל את המים והשמן זית. מטבלים במלח ופלפל.
  5. מכסים בנייר כסף.
  6. מניחים על פלטה של שבת או בתנור שחומם ב100 מעלות כ5 שעות.
     
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר