"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

חמין מקרוני


כשנמאס מחמין רגיל וקצת גיוון נדרש... מנה טעימה שגם ילדים אוהבים וגם המבוגרים. שלבי ההכנסה לסיר חשובים מלבד זאת-ניתן להוסיף ולשדרג בירקות שונים אשר מחזיקים בבישול כל הלילה.

מרכיבים:
  • 6 שוקי עוף
  • ½ קילו אסאדו חתוך לקוביות גדולות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לפרוסות של 2 ס״מ
  • 1 בטטה  חתוכה לפרוסות של 2 ס״מ
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילת פסטה מקרוני (מספר 7)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות כמון
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טרי

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את המקרוני כ3 דקות פחות מזמן הבישול הרגיל.
  2. מתבלים במלח ופלפל את שוקי העוף ונתחי האסאדו.
  3. מחממים שמן בסיר ומטגנים את השוקי העוף ואת נתחי האסאדו משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לקערה בצד.
  4. באותו אופן מטגנים את פלחי תפוח אדמה והבטטה. מוציאים לקערה בצד.
  5. מכניסים לסיר את הפסטה שבישלנו ומערבבבים אותה עם טעמי השמן שבתחתית הסיר לספיגת הטעמים. מוציאים.
  6. מרכיבים את הסיר:
  7. להניח את תפוחי האדמה והבטטה בתחתית הסיר. מעל לשים חצי כמות מקרוני. מעל את השוקיים והאסאדו. ביניהם את הבצל לבסוף את המקרוני הנותר. בקערה מערבבים את המים, סילאן, כמון, מלח ופלפל שחור. ושופכים מעל.
  8. מכסים את הסיר עם נייר אפייה ומעל נייר כסף.
  9. מבשלים על הגז כ10 דקות עד לרתיחה/מכניסים לתנור על 200 מעלות כחצי שעה עד לרתיחה.
  10. מכניסים לתנור על 100 מעלות או להניח על פלטה של שבת החל משעתיים עד שמונה שעות (כמה שיותר זמן יותר טעים!)

 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר