"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

חמין עוף ממולא לילדים


מתכון טעים אהוב על ילדים!  ללא עצמות מפוצץ באורז עד שכבר מתפוצץ ועוף שנימוח בתוך הפה.
 מרכיבים:
  • 1 עוף במשקל כ2 קילו  מפורק מעצמותיו (יש לבקש מהקצב)
  • 5 תפוחי אדמה קטנים ושווים חצויים לחצי
  • 4 גזרים מקולפים  חתוכים לחצי
  • 3 כוס גרגירי פנינה שטופים
  • 2 כוס גרגירי חומiס מושרים (כ12 שמונה שעות)
  • 1 כוס שעועית שהושרתה במים
  • 4 כוסות מים
  • ¼  כוס שמן
  • 3 כפות כמון
  • 1 כפות פפריקה
  • 3 כף כורכום
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טרי
מלית לעוף:
  • 2 כוסות אורז שעברו חצי בישול
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ עגבניות
  • 1 כפית  מלח
  • 1 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב ועמוק מניחים את גרגירי הפנינה, החומוס, שעועית לבנה. חצי מתפוחי האדמה והגזר. מכסים במים (כ4 כוסות) ומביאים לרתיחה. מכפים.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים. כמון, פפריקה, כורכום מלח ופלפל. מבשלים כ10 דקות.
  3. מערבבים את תערובת מילוי העוף.
  4. ממלאים את העוף. סוגרים את הפתחים עם קיסם עץ.קושרים את רגלי העוף יחד. את הכנפיים מהדקים לגוף וקושרים.
  5. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
  6. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן נטרלי וצולים את העוף על כל צד כ5 דקות.
  7. מעבירים את העוף לסיר ומניחים מעל הכל. מצידי העוף מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה הנותרים.
  8. מכסים ומבשלים כ10 דקות נוספות.
  9. מעבירים לפלטה של שבת או לתנור שחומם מראש ל120 מעלות.
     
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר