"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

חמין של שבת


מצד אחד מאוד קל להכין חמין. מצד שני מאוד קשה להכין חמין שהוא בהכרח טעים. בחמין הזה מבטיחה שתתאהבו. חמין מלא בכל טוב. לא יבש. ״רטוב״ ומלא בטעמים.

חמין קלאסי אך מלא בכל טוב. החמין יוצא ״רטוב״ עם רוטב סמיך וטעים.

מרכיבים:
  • 1 ק״ג אסאדו עם עצם חתוך לקוביות
  • 2 עצמות מוח
  • 5 תפוחי אדמה קטנים ושווים בגודלם קולפים
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לרבעים
  • 2 גזרים מקולפים  חתוכים לחצי
  • 1 בצל מקולף שלם
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ראש שום
  • 2 תמרים ללא גלעין
  • 1 כוס גרגירי פנינה שטופים
  • 1 כוס גרגירי חומiס מושרים (כ8 שמונה שעות)
  • 1 כוס שעועית שהושרתה במים
  • 5 ביצים
תבלינים:
  • 4 כוסות מים
  • 3 כפות כמון
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף סילאן (אופציונלי)
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טרי
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב וגדול מטגנים את הבצל הקצוץ.מוציאים לקערה בצד.
  2. צולים את האסאדו כשתי דקות על כל צד.מוציאים לקערה בצד.
  3. בסיר הרחב מסדרים את החמין בשכבות-את כל הדגנים את נתחי הבשר,מוסיפים בין הנתחים את כל הירקות והתמרים.
  4. בקערה לערבב את המים והתבלינים. שמים בסיר (המים צריכים להגיע עד ¾ גובה של המרכיבים) ומביאים לרתיחה. מורידים קצף מלמעלה.
  5. מורידים מהאש. מסדרים מעל את הביצים. מכסים.
  6. מניחים על פלטה שבת או בתנור על חום נמוך מאוד (כ100 מעלות)  כ7-8 שעות.
כמובן! יש להציץ בבוקר למחרת בסיר. יש לוודא שהוא ״רטוב״ ברובו, אם לא יש להוסיף ככוס וחצי מים לנענע אותו להמשיך בבישול עד האכילה.

להגיש עם סלט עגבניות ופלפל ירוק חריף קצוץ.
 
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר