"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

חציל בטחינה


את האמת-יש לי בעיה אישית עם הסלט הזה. סליחה, אבל יצא מכל חור. אבל מה לעשות?! אנחנו ישראלים וישראלים אוהבים חצילים וישראלים אוהבים טחינה... אז השילוב מושלם.

החוכמה היא לעשות זאת בדרך מקורית ולשלב יחד חומרי גלם עונתיים שיכולים להתאים לשילוב הזה. קחו את המתכון הבסיסי ותפליגו למחוזות חדשים-לא להיבהל משילובים חדשים ומעניינים.

המרכיבים:
  • 2 חציל בלאדי
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • שמן זית
  • כ.מ מלח
אופן ההכנה:
  1. צולים את החציל על רשת מתכת, במרכז הלהבה החזקה ביותר של הכיריים או גריל חם. עד שהוא רך לגמרי ושרוף לחלוטין מבחוץ.
  2. פותחים את החציל ומוציאים את תוכנו בעזרת מזלג לקרש חיתוך. קוצצים מעט עם סכין. מניחים מספר דקות במסננת, להגרת נוזלים.
  3. מערבבים בקערה את החציל עם הטחינה, הלימון, שום והמלח.
  4. טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים שמן זית ומגישים.

שדרוגים וטיפים:
ניתן לקשט עם שלל חומרי גלם עונתיים: רימונים, שקדים ירוקים, כוסברה, פטרוזיליה, זעתר ועוד

 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר