"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

נעים להכיר : )

שמי תמר אמור, אמא, בת-זוג, שפית, מתכונאית, יזמית, סטייליסטית ויוצרת בעולם הקולינריה.

אני שמחה לתת לכם הצצה אל תוך העולם שלי, המלא תשוקה לקולינריה וסטיילינג, המשולבים יחדיו ומולידים אירועים פרטיים, סדנאות בישול ותוכן קולינרי לתקשורת.

כשפית שאוהבת לאסוף כלי בישול מתרבויות שונות, יצרתי עולם מלא בכלים ייחודיים המשמשים אותי בסדנאות, באירועים פרטיים ובהפקות אוכל שונות.


הצמתים בחיי, בשילוב טיולים ברחבי העולם ומגורים ממושכים במיאמי השמשית הובילו אותי לפתח סגנון קולינרי מרתק וייחודי. מזמינה אתכם לקחת בו חלק יחד איתי.

שורשי האהבה שלי לאוכל התחילו במדינה לא רחוקה מכאן...
סבא רבא שלי, מריאנו קטלנו, עזב ב1910 את העיירה הקטנה שבה נולד בסיציליה והפליג לניו יורק בספינת מהגרים רעועה. הוא היה לבד, ילד בן 21, נחוש בדעתו לממש את החלום האמריקאי לייצר לעצמו עתיד טוב יותר. לבסוף הוא התיישב בסנט לואיס, התחתן עם פאני (גם היא  מסיציליה ) ויחד הם פתחו מסעדת פועלים איטלקית. במרתף ביתם ייצרו יין שהזכיר להם את הבית.

לבני הזוג נולדו חמישה ילדים, סבי, ג׳ון, אחד מהם. ג׳ון התחתן עם יהודייה אמריקאית, לואיס היקרה. אמא שלי נולדה...ומשם הכל היסטוריה.

עד היום יש לי בני משפחה רבים בסיציליה, שאותם אני מבקרת לעיתים תכופות. כל ביקור כולל מסיק במטע הזיתים המשפחתי, בישולים במטבחים עמוסים בתוצרת מקומית, ובילוי במסעדת הפועלים שמפעיל אחד הדודים עם אשתו. מצד שני, האהבה שלי לגבר שלצידי, פתחה לי צוהר לעולם הבישול המרוקאי. למדתי וחקרתי את הבישול הביתי והמשפחתי שסבתו הביאה עימה ממרוקו. מאכלים מלאים בתבלינים מקומיים ואוכל שמוכן עם המון אהבה.
החיבור לשני העולמות האלה הוא שהביא אותי לכדי אמירה קולינרית ברורה שמכווינה אותי כיום- חומרי גלם מקומיים, תיבול מגוון והאיחוד בין אוכל ביתי לאוכל המוכן בדיוק תוך הקפדה על תהליכים מדוייקים, ללא פשרות.


אני אמא של אביב ועילאי. שניהם ילדי קסם קטנטנים ומגיל צעיר אני מקפידה ורוצה שיגדלו בבית חם ואוהב. בבית שאני גדלתי בו תמיד הכל סבב סביב האוכל. מה אוכלים היום? מה אוכלים ביום שישי? מתי המשפחה מגיעה? ומה מכינים? תמיד היה אוכל חם. את ילדיי הקטנים אני מגדלת בדרך זו. אנו כמשפחה מקפידים לאוכל ארוחת ערב משותפת מספר פעמים בשבוע. סביב ארוחת שישי, ההתרגשות תמיד בשיאה ואותה אנו אוכלים יחד עם משפחותינו המורחבות. האוכל הוא מה שמחבר, מנחם ומחזק את משפחתנו. 

אני רוצה שגם אתם תתחברו.
מתרגשת להביא אליכם ולהכיר לכם את המטבח שלי, את הבית שלי, בכל אירוע משמח שתחגגו. 


האהבה שלי לאוכל וסטיילינג קיימת מאז היותי ילדה, ולפני עשור, התחלתי להתמקצע בעולם הקולינריה. בגיל 21 ניהלתי יחד עם בן-זוגי בר-מסעדה מצליח במיאמי. חוץ מניהול המטבח, בניית תפריטים ויצירת מתכונים, ניהלנו יחד את כל תחום הלוגיסטיקה, הפיננסים והשיווק. במקביל למדתי לתואר ראשון בניהול ותקשורת. למרות התואר, אהבתי נשארה בעולם המזון והשירות. כשחזרנו ארצה למדתי בבית ספר בישולים בתל-אביב, וכן קורס סטיילינג מזון מרתק יחד עמית פרבר ודניאל לילה. במקביל הקמתי חברת קייטרינג ואולם אירועים בראשון לציון.

כיום אני ממשיכה ללמוד והתמקצע בתחום.
מאמינה שתמיד יש מה ללמוד ודברים חדשים תמיד בפתח!

 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר