"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

סלק ממולא בבשר טלה וירוקים טריים


יש משהו מאוד סקסי בסלק. ירק שיכול לעמוד בפני עצמו מצד אחד ומצד שני יכול להתלוות להמון מנות. וכמו כל ירק-האיכות והטריות שלו חשובים מאוד פה. המנה הזאת טעימה בטירוף וכול כך מתאימה לאירוח. מקורית מאוד ובאותה נשימה לא כל כך קשה להכנה. הגרסה הזאת בשרית אבל כמובן שניתן להוריד את הבשר ולגוון בשלל מילויים שונים, צמחוניים וטבעוניים.

מרכיבים:
  • 6 סלקים גדולים  ושווים בגודלם
למילוי:
  • 300 גרם בשר טחון
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס צנוברים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
לרוטב:
  • רבע כוס רכז רימונים
  • 2 כפות כוס תמהרינדי
  • 4 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את הסלקים בסיר עם מים חמים עד ריכוך כמעט מלא.
  2. מערבבים את חומרי המילוי. נותנים לנוח בצד לספיגת טעמים.
  3. מקלפים את הסלקים. חותכים את הכובע ושומרים בצד.
  4. יוצרים בכל גומה עם כפית/כפית פריזאית . (יש להשאיר שוליים של ס״מ 1 מהדפנות)
  5. ממלאים כל סלק בתערובת המילוי.
  6. שמים בסיר רחב את מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  7. מכניסים את הסלקים בפנים.
  8. מבשלים שעה עד שהרוטב מסמיך יפה.
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר