"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

עגבניות בסגנון סיציליאני


השימוש בבלסמי בבישול הוא אחד מנפלאות המטבח. כמה כיף לטבול בו לחם ומצד שני כמה כיף לבשל איתו. הוא מעניק למנה טעם עמוק וביתי. במתכון כאן הוא משתלב נהדר עם חומר הגלם.

המרכיבים:
  • 6 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • פירורי לחם מדיגה (מתכון למטה)
  • 4 פילה אנשובי בשמן
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות צלפים קצוצים דק
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל180 מעלות, ומשמנים תבנית רחבה.
  2. קוצצים את הבצל והשום.
  3. חותכים את האנשובי לפיסות קטנות
  4. חותכים את השלישי העליון של כל עגבנייה, ושומרים בצד. בעזרת כף, גורפים את כל תכולת העגבניות, בלי לפגוע בבשר העגבנייה. שומרים בקערה נפרדת את מה שהכילו.
  5. מחממים כף במחבת בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום.
  6. מוסיפים למחבת את האנשובי, הפטרוזיליה, הצלפים, הזיתים, פירורי הלחם-וכל מה שהיה בתוך העגבנייה עד שהתערובת תתגבש.
  7. ממלאים את העגבניות בתערובת ומסדרים בתבנית. מברישים את העגבנייה בשמן זית ומזלפים בלסמי.
  8. אופים כ20-25 דקות עד שהעגבניות רכות.
  9. מגישים
     
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר