"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

פטריות ממולאות


מנה שגדלתי עליה. אמא שלי אוהבת לבשל עם פטריות. כל המינים והסוגים. המנה הזאת היא מנה סיצילאנית טיפוסית כאשר חומר הגלם הדומיננטי כאן מלבד הפטריה הוא פירורי הלחם הביתיים שנעשים מבעוד מועד. פירורי הלחם, מדיגה, הם פירורי לחם אשר משמשים בשלל מנות סיצילאניות החל מפסטה ועד דגים. כאן הוא שוכב בתוך הפטריה באהבה רבה ונהנה מליווי של פרמזן.

מצרכים:
  • 20 פטריות שמפניון/פורטובלו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות פירורי לחם סיצאליינים ״מדיגה״
  • מצרכים לפירורי לחם ״מדיגה״:
  •  (ניתן להשתמש בפירורי לחם קנויים-פחות מומלץ)
  • חצי ככר לחם יבש חתוך לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום כתושות
  • צרור פטרוזיליה
  • חצי כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
אופן ההכנה:
  1. הכנת פירורי הלחם ״מדיגה״
  2. טוחנים במעבד מזון לפירורים דקים את הלחם
  3. מחממים מחבת עם שמן זית.
  4. מניחים את הלחם, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל וצולים עד לקבלת גוון זהוב ומבריק.
  5. ניתן להוסיף כוס פרמזן מגורר (למתכונים חלביים)
  6. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום לשימושים רבים-מעל פסטה, בממולאים, מעל תבשילי דגים וכו...
הכנת הפטריותֿ:
  1. מחממים מחבת מתאימה לחימום בתנור. יוצקים כ3 כפות שמן זית.
  2. מניחים את הפטריות וצורבים כ5 דקות על כל צד.
  3. מורידים מהאש. ממלאים כל פטריה במילוי פירורי לחם ומניחים חזרה במחבת.
  4. מכניסים לתנור את המחבת בחום של 200 מעלות לכ15 דקות עד להזבה יפה של הפירורי לחם.
  5. להגשה- מפזרים מעל פרמזן מגורר ועלי פטרוזיליה רעננים.
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר