"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

פיצה סיצאליינית


Sfincion פיצה סיצאליינית עבה ואוורירית שבמקור עשויה מערבוב של קמח ופירורי לחם. הטופינג קליל ולרב נשאר ברוטב עגבניות, גבינת קשקבל (או כל גבינה קשה מחלב עיזים ולאו דווקא גבינת מוצרלה)  בצל ואנשובי וקומץ אורגנו יבש. הוא רך, עשוי מחומרים זולים וזמינים, הוא טעים כאשר כמו המון מנות סיצאליניות משלב מתוק וחמוץ.

הנוחות במתכון למרות זמן התפיחה הרב הוא שההכנה הינה פריסטייל וניתן להכין אותו ישר במגש ללא מערוך ודיוק בצורה מסויימת.

את המנה הזאת מכינים בעיקר בסופי שבוע ושם כמובן נעשה בתנור עצים לפיצה בחצר הבית.  

רכיבים:
חומרי הבצק:
  • 3 ½  כוסות קמח
  • 2 ½  כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ½ כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית   
חומרי הרוטב:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 קוספא של עגבניות מרוסקות  
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון גס
חומרי הטופינג:
  • 2 כוסות קשקבל מגורר (או כל גבינה חצי קשה אחרת לטעמכם)
  • צנצנת אנשובי בשמן
  • ½ כוס עגבניות מיובשות
  • 2 כפות שמן זית לזילוף
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש
  • 1 ½ כוס פירורי לחם ״מדיגה״ או קנוי

אופן ההכנה:
הבצק:

על מגש עץ גדול/שיש מניחים את הקמח בערמה גבוהה ויוצרים גומה מוסיפים במרכז את השמרים והמלח. לשפוך בהדרגתיות את המים את המים תוך כדי לישה עד ליצירת כדור אחיד. לכסות במגבת מטבח כ3 שעות (ניתן עד 12 שעות)
הרוטב:
  1. יוצקים לסיר כ2 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הבצל ומזיעים עד לכדי שקיפות בערך כ8-10 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות. מבשלים עד לצמצום הנוזלים ובישול הרוטב כ15 דקות.

הכנת הפיצה:
  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. משמנים את המגש בשמן זית.
  3. מניחים את הבצק על המגש ומשטיחים אותו עד לכיסוי המגש כולו או לגודל הפיצה הרצויה כאשר הבצק בעובי של כ2 ס״מ לפחות.
  4. מכסים במגבת את המגש להתפחה נוספת כ15 דקות נוספות.
  5. מניחים את האנשובי על הפיצה ולוחצים אותו מעט בפנים.
  6. מפזרים כחצי מכמות הגבינה המגוררת מעל.
  7. יוצקים את רוטב העגבניות מעל הכל.
  8. מפזרים שוב את החצי הנותר מהגבינה המגוררת יחד עם פירורי הלחם.
  9. מניחים פעם נוספת אנשובי נוספים ועגבניות מיובשות.
  10. מזלפים שמן זית מעל.
  11. מכניסים לתנור לכ15 דקות עד שהבצק מוכן והגבינה מעל נמסה ופירורי הלחם זהובים.
 
להוציא ולחתוך לריבועים גדולים. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים את האורגנו מעל וכמות נוספת של פירורי הלחם אם תרצו
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר