"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

קובה דלעת (מתכון שוש יקר)


בגיל 21 אני ובעלי עברנו לגור במיאמי. ״נתקענו״ שם כ8 שנים במהלכם ניהלתי שגרת בית לכל דבר. פתאום חייב לבשל כל יום (הרי מי יכין לך אוכל? אמא לא שם..) פתאום ארוחות שישי, מופקדות עליי בעל כורחי. חגים ושבתות, פתאום הכל אני צריכה לדעת.

לא תכננתי, אבל החיים שם גרמו לי להיפתח יותר למטבח ולדאוג לכל ארוחה שצריך. מרק הקובה שלמדתי מדודה שושי הוא אחד המוצלחים שמלווים אותי בחיי המשפחה בבית. לא אשקר-לא כל יום שישי יש קובה (לצערי הילדודס לא אוהבים) אבל כל פעם שאני מרימה סיר של זה...כולם פתאום נזכרים שיש להם אחיינים כאן בקיצור.. המתכון מדוייק, טעים, קל להכנה (באמת!) החשוב בהכנת קובה הוא השלבים שחוסכים לבסוף המון זמן מיותר במטבח. שעה וחצי ויש לך סיר קובה על הגז.

המרכיבים:
למעטפת:
  • ½ 2 כוסות סולת
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 500 גרם בשר טחון
  • בצל גדול מגורד וסחוט היטב
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ½  כפית בהרט
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
למרק:
  • 4 בצל קצוץ
  • 6 עגבניות מגורדות
  • 6 כוסות מים
  • 1 ק״ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות של 5 ס״מ
  • 2-3 ענפי סלרי
  • 2 כפות שמן נטרלי
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • כף גדושה מלח

אופן ההכנה:
הכנת הקובה:
  1. מערבבים בקערה היטב את הסולת, מים ומלח. משהים כ 15 דקות.
  2. לשים שוב ומניחים על מגש משומן את הכדורים.
  3. מערבבים יחד את כל חומקי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. בידיים משומנות נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה, דוחסים כף מהמילוי וסוגרים את הכדור חזרה. מניחים בצד על המגש המשומן עד הכניסה למרק.

הכנת המרק:
  1. מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים את העגבניות והתבלינים. מבשלים  כ7 דקות.
  2. מוסיפים את המים והסלרי ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הדלעת.
  4. מרתיחים בשנית ובאיטיות מתחילים להוסיף את הכדורים למרק.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה כ 40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
     
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר