"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

קווטאלי עם פסטו עגבניות


בסיציליה יש צורות רבות של פסטה עשויה בעבודת יד. למרות שהמתכונים ושיטת העבודה עוברת מדור לדור,  עם השנים הכנת הפסטה בעבודת יד  נעשת רק בימי חג במקומות רבים. את המתכון הזה למדתי בצד השני של האי בעיר בקטניה על ידי שפית יקרה. פסטה קווטאלי בעבודת יד ברוטב פסטו עגבניות –רוטב סיצילאני קלאסי.

מרכיבים:
לבצק:
  • 750 גרם (כ5 כוסות) קמח דורום סמולינה
  • 1 כפית מלח
  • 1-11/2 מים
  • 1 כף שמן זית

פסטו סיצילאני:
  • 80 מ״ל (כחצי כוס) שמן זית
  • צרור בזיליקום
  • 50 גרם (כחצי כוס) שקדים
  • 1 שן שום
  • 3 עגבניות בינוניות
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • גבינת פקורינו להגשה (אופציונלי)

אופן ההכנה:
  1. מתחילים לעבוד על הבצק- על משטח עבודה עורמים את את הקמח והמלח ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים בהדרגה את המים ושמן הזית  ולשים עד לקבלת כדור בצק חלק ואלסטי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כשעה במקרר (ניתן עד לילה במקרר)
  2. מכינים את הפסטו לבינתיים בקערה גבוהה מניחים את כל המרכיבים ובעזרת בלנדר מוט טוחנים גס או למרקם הרצוי. (ניתן להשתמש במעבד מזון ולטחון בפולסים)
  3. מוציאים את הבצק מקירור. חותכים את הבצק ל6 חתיכות בגודל אחיד.
  4. מגלגלים כל עיגול בצק לצורת נקניק בעובי 1 ס״מ
  5. חותכים מהנקניק קוביות בעובי 0.5-1  ס״מ (תלוי בגודל הרצוי של הפסטה)
  6. בעזרת הבוהן מועכים כל חתיכת בצק עד ליצירת צורת הקווטאלי (צורה הדומה ללחמניית נקניקיה מינאטורית).
  7. ליצירת קווטלי עם פסים השתמשו במזלג או בלוח עץ קטן עם חריצים אנכיים (צירפתי תמונה)  מניחים על מגש מקומח קלות.
  8. לבישול הפסטה והרכבת המנה:
  9. מחממים סיר עם מים ו2 כפות מלח.
  10. מניחים בעדינות במים הרותחים ומבשלים עד שהפסטה צפה ומסננים.
  11. מניחים במחבת רחבה את הפסטו ואת הפסטה יחד ומקפיצים עד לספיגת טעמים. מניחים בצלחת ההגשה. מפזרים צנוברים קלויים מעל .
 
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר