"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

קנולי סיציליאני עם ריקוטה ופיסטוקים


את קונכיות הקנולי אצלנו היו קונים ולאו דווקא מכינים בבית כל פעם. מה שכן השימוש בריקוטה טרייה הייתה חובה והייתה נקנת ממאמא (?) שיושבת בבית ליד. הכייף בקנולי הוא לשלב איתה את אחד מחומרי הגלם היותר טובים שיש לסיציליה להציע –הפיסטוקים.

מרכיבים:
(כ12 יחידות)

לבצק הקנולי:
  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם שמן צמחי
  • 30 גרם סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 3 גרם קינמון (לא חובה אך מומלץ)
  • קמצוץ וניל
  • 110 מ"ל יין אדום (ככל שנדרש)
  • מילוי (קרם ריקוטה)
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם סוכר
  • 30 גרם שוקולד מריר או תפוזים מסוכרים
לסיום:
  • 1 חלבון ביצה
  • אבקת סוכר
  • פיסטוקים טחונים דק
אופן ההכנה:
הבצק:
  1. מתחילים לעבוד על הבצק- על משטח עבודה עורמים את הקמח, סוכר, מלח וקינמון ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים בהדרגה את היין ולשים עד לקבלת כדור בצק חלק ואלסטי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כ30 דקות (מומלץ עד לילה שלם במקרר)
למלית:
  1. מניחים לילה לפני או לפני תחילת עבודה את הריקוטה בבד חיתול מעל קערה במקרר על מנת להדיר נוזלים.
  2. בזמן שהבצק נח לוקחים מסננת ומעבירים דרכה את הריקוטה ליצירת מרקם חלק יותר.
  3. מערבבים בקערה את הריקוטה, סוכר, שוקולד ותפוזים מסוכרים לבחירתכם.
  4. מעבירים לשקית זילוף ומניחים במקרר עד למילוי הבצק.

הכנת הקנולי והרכבתה:
  1. מוציאים את הבצק מקירור. חותכים את הבצק ל3 חתיכות בגודל אחיד. מרדדים את הבצק לדף דק עם מערוך או מכונת פסטה ביתית.  בעזרת רינג עגול (5-6 ס"מ לערך תלוי בגודל הרצוי כ2 ס״מ מגודל גליל הבצק ) קורצים עיגולים ומניחים בצד.
  2. מורחים את גליל הבצק בשמן צמחי וגלגלו אותם על החרוט. קצה אחד יש למרוח בחלבון הביצה ואז להניח את הקצה השני עליו.
  3. מטגנים בשמן את הגליל עם הבצק לכ2 דקות ומניחים על נייר סופג.
  4. מורידים בזהירות למגש את כל הבצקים החלולים.
  5. מוציאים מהמקרר את שקית הזילוף עם הריקוטה וממלאים כל קנולי.
  6. טובלים את שני קצוות הקנולי בפיסטוקים קצוצים. ניתן בכל אחד להניח דובדבן מסוכר בקצה.
     
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר