"מוטיבו" מבית תמר אמור – קולינריה ולייף סטייל  |  072-33-80-601

 

קציצות דגים בצזיקי


את לימודי הבישול שלי עשיתי בגיל 30 לאחר עשור בתחום ההסעדה והקולינריה. חוויתי מכל העולמות של מה שנקרא עולם המסעדנות. אך בשלב מסויים בחיי הבנתי לאן פניי מועדות, למה אני הכי מתחברת.

בסיום הלימודים בבית הספר ״בישולים״ בתל אביב המנה הזאת (או לפחות החלק העיקרי בה) זכתה במנה המצטיינת מבין תלמידי הכיתה. הקציצה טעימה, הצזיקי נדיר והשילוב הנהדר עם סלט קר ליד ותפוציפס הום סטייל בצד, עושה את שלה.

המרכיבים:
  • 500 גרם פילה דג לבן (דניס, לברק, מוסר ים..)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ
  • ½ צרור כוסברה קצוץ
  • 1 גבעול כרישה קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אופציונלי)
  • 1 ביצה טרופה
  • כ.מ מלח
  • כ.מ פלפל שחור
ליוגורט שלי:
  • 250 גרם יוגורט
  • 1 קישוא/מלפפון מגורד
  • מיץ לימון מ1/2 לימון
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
הכנת היוגורט:
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומכניסים למקרר עד ההגשה.
הכנת תערובת הקציצות:
  1. מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה,כרישה ופלפל חריף. בפולסים קצרים מרסקים. מוסיפי את פילה הדג ללא עור ועצמות לבפנים וממשיכים עד תערובת אחידה וגסה.
  2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הביצה, מלח והפלפל ומערבבים.
  3. מחממים מחבת על חום בינוני עם שמן ניטרלי.
  4. יוצרים קציצות ומטגנים כ2 דקות מכל צד.
 
 


אודות סדנאות בישול

 

"מוטיבו" מבית תמר אמור


ואירועים פרטיים:

 
play4, play, media control, audio

קולינריה ולייף סטייל

לקבלת ניוזלטר